Utorak, 17 svibnja, 2022

Mijatović p(r)ozvao Schmidta i Tužilaštvo BiH: Da vidimo ko je od patriota gori od Dodika

Nemojte propustiti

– Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini RS-a, čije je proglašenje poništio visoki predstavnik Christian Schmidt, ovaj entitet je pokušao legalizoravi otimanje državne imovine od države BiH. Međutim, ono o čemu se manje govori je da ni u FBiH nisu imuni od otimanja državne imovine, iako su većini političara “puna usta” BiH i njenog opstanka.

Upravo na ovu nedosljednost, pa i licemjerje, ukazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, podsjetivši da je tome govorio i njegov stranački kolega Irfan Čengić.

– Poziv visokom predstavniku u BiH i Tužilaštvu BiH

Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah bez odlaganja pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrebili zakonska rešenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bjelašnici. Tužilaštvo će kada pokrene istragu biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

Također šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne sme istaći zastava BIH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika, poručio je Mijatović.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Učenici otišli na Jahorinu, nakon 24 sata osjetili iste simptome: Situacija ozbiljna

Prvi simptomi kod djece, stomačne tegobe i povraćanje pojavili su se nakon 24 sata boravka, u nedjelju 8. maja. Tokom...

Možda vas zanima i ovo