Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Mijatović p(r)ozvao Schmidta i Tužilaštvo BiH: Da vidimo ko je od patriota gori od Dodika

Preporučeno

– Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini RS-a, čije je proglašenje poništio visoki predstavnik Christian Schmidt, ovaj entitet je pokušao legalizoravi otimanje državne imovine od države BiH. Međutim, ono o čemu se manje govori je da ni u FBiH nisu imuni od otimanja državne imovine, iako su većini političara “puna usta” BiH i njenog opstanka.

Upravo se čita:  Ministar Helez zatražio informacije od OSA-e: Da li na teritoriji Federacije BiH postoje ćelije Al Kaide i ISIL-a?

Upravo na ovu nedosljednost, pa i licemjerje, ukazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, podsjetivši da je tome govorio i njegov stranački kolega Irfan Čengić.

– Poziv visokom predstavniku u BiH i Tužilaštvu BiH

Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah bez odlaganja pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrebili zakonska rešenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Dodik o Helezovim tvrdnjama i dešavanjima u Banjoj Luci: Ovo i jest 99 posto Srbija

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bjelašnici. Tužilaštvo će kada pokrene istragu biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

Također šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne sme istaći zastava BIH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika, poručio je Mijatović.

Upravo se čita:  Vulić najavila inicijativu za smjenu Heleza i poručila "Trojki" da su se mnogo prevarili i zaigrali

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Objavljen snimak: Voz udario automobil na pružnom prijelazu kod Doboja

Željeznice RS-a objavile su danas snimak nesreće kada je putnički voz udario u automobil, koji nije poštovao znakove i...

Možda vas zanima i ovo