Petak, 20 svibnja, 2022

Mijatović: U narednih par dana sprema se nova izdaja naše države, nećemo pregovarati sa kriminalcima

Nemojte propustiti

Mijatović kaže kako ovo nije nikakva borba za nacionalna prava etnija u BiH kao što tvrde, već da je to borba za odbranu otetog od naroda i opstanak na vlasti.

Vojin Mijatović, potredsjednik SDP-a BiH oglasio se na Facebooku povodom pregovora bh. političara sa međunarodnim predstavnicima za izbornu reformu u BiH, Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst.

– Gledam ih juče kako stižu u crnim limuzinama na pregovore oko budućnosti zemlje. U sopstvenoj zemlji od vrata limuzina do ulaza u zgradu delegacije Evropske komisije prate ih desetine ljudi iz obezbeđenja, od koga ih čuvaju koga se boje? – upitao je Mijatović.

Ističe kako sve te limuzine i silne pratnje plaćaju građani koji godinama “krpe mjesec za mjesecom kako bi preživjeli u zemlji srba, bošnjaka i hrvata!”.

– Gospodari naših života koji nas drže zatočenim poslednje 3 decenije u sopstvenoj državi pregovaraju o budućnosti?! U narednih par dana sprema se nova izdaja naše države, oni koji se kunu u BiH će pristati da je ima još manje za radi ostanka na vlasti, a oni koji je pljuju i gaze će pristati da uslovno žive u njoj za radi istog opstanka na vlasti – poručuje Mijatović.

Kaže kako ovo nije nikakva borba za nacionalna prava etnija u BiH kao što tvrde, već da je to borba za odbranu otetog od naroda i opstanak na vlasti.

– Eto zato nećemo pregovarati, sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore! Trebao bih biti politički mudar i zahvaliti se kako neki kažu “prijateljima” iz međunarodne zajednice koji nam pomažu, bih ja vrlo rado al kad mi objasne kako se može pregovarati i sedeti sa istima koji su optuženi za visoku korupciju i kriminal i za isto sankcionisani, te sprovode udar na Ustavni poredak pred našim očima.

Evropo ako je to tako zašto progonite secesionistu Calrles Puigdemont-a, zašto ne pregovarate sa njim o promeni Ustava Španije i otcepljenu Kazalonije? – zaključuje Mijatović.

Posjetimo, SDP se povukao iz pregovora jer je, kako su naveli, u toku udar na državni i ustavni poredak i blokada rada državnih institucija od strane predstavnika iz RS-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Upaljen alarm za skoro cijelo područje Bosne i Hercegovine

U BiH će danas biti toplo, ali umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Meteoalarm izdao je žuto upozorenje na grmljavinu u...

Možda vas zanima i ovo