Petak, 14 svibnja, 2021

Mijenja se režim obračuna električne energije: Važno obavještenje iz Elektroprivrede BiH!

Nemojte propustiti

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 27. oktobra 2019. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, kazali su iz ovog preduzeća.

“Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 07:00 sati, a nedjeljom cijeli dan”, navodi se u saopćenju.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavaće se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22:00 do 07:00 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se čuvene Aleksis Karingron iz Dinastije? Evo kako ona danas izgleda

Ovako glumica izgleda 40 godina od emitovanja kultne serije u kojoj se proslavila, a svoj prepoznatljiv izgled zadržala je...

Možda vas zanima i ovo