Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Mik nakon dugo vremena konačno progovorio o svom ocu Mihaelu Šumaheru

Nemojte propustiti

Sin legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) Mik (Mick) oduševio je svjetsku javnost potezom na koji bi njegov otac bio veoma ponosan.

Organizatori “Race of Champions” spektakla potvrdili su kako će ovu trku u januaru 2019. godine prvi put voziti Mik Šumaher, sin velikog Mihaela, koji je pune dvije decenije redovno nastupao u ovom takmičenju, prenosi Kurir.rs.

“Race of Champions” zamišljena je kao trka u kojoj su se za volanom različitih vrsta automobila na kružnoj stazi trkali šampioni različitih automobilskih kategorija.

Bio je to spektakl koji je Mihael Šumaher prosto obožavao. Zajedno sa Sebastijanom Fetelom (Sebastian Vettel) osvajao je titulu za Njemačku šest godina zaredom.

Ali, nakon nesreće koju je Šumaher doživio na skijanju, ovaj spektakl je počeo da se urušava i iz godine u godine je bio sve manje atraktivan.

Stvari bi za organizatore ipak mogle krenuti nabolje, jer je Mihaelov sin poslije osvajanja titule šampiona Formule 3 potvrdio svoj nastup 19. i 20. januara u Meksiku, a s njim nakon nekoliko godina pauze dolazi i Sebastijan Fetel.

– Čast mi je da nastupam na takmičenju koje je moj otac toliko volio i u kojem je zajedno sa Sebastijanom tako visoko postavio letvicu. Učinit ću sve što mogu da daleko doguram u individualnom takmičenju i sa Sebastijanom osvojim Kup nacija – naglasio je sin legendarnog vozača Formule 1 i ovo je vjerovatno prvi put da je on nešto rekao o svom ocu.

Mik Šumaher sljedeće sezone trebao bi voziti u Formuli 2.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo