Subota, 10 lipnja, 2023

Milan Dunović: Vlast i opozicija RS nemaju pravo na prigovor, šute na Dodikov govor o dvije srpske države

Nemojte propustiti

Povodom organizirane i ujedinjenje hajke na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića a sve zbog čestitke za Dan nezavisnosti Kosova, oglasio se potpredsjednik DF-a Milan Dunović.

“Predstavnici vlasti i opozicije iz manjeg bh. entiteta umjesto što upućuju uvrede na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zanemarujući da je istu ili sličnu čestitku uputio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nisu bilo ovako glasni kada je Milorad Dodik jučer u Srbiji nastavio sa svojom separatističkom retorikom i politikom kazavši da Srbi danas imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku. Niko od predstavnika vlasti i opozicije nije rekao ni riječ protivljenja, a kamoli da je osudio ovakav čin. Zato danas, nijedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo spočitavati bilo kome i bilo šta, posebno kada se u cijelom svijetu zna čije aktivnosti i politika su regiju dovele na ivicu sukoba.

Upravo se čita:  Ministar Nešić: Od nas ipak barem malo zavisi sigurnost cijele Evrope

Osim toga, nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije Republika Srpska je entitet u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti država. Država jeste i biće uvijek Bosna i Hercegovina”, kazao Dunović.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nizozemska: EUFOR u slučaju secesije spreman da interveniše u BiH

"Komanda EUFOR-a situaciju u BiH trenutno ocjenjuje relativnom stabilnom, a situacija u RS i antagonistički stav predsjednika Dodika zabrinjavaju",...

Možda vas zanima i ovo