Subota, 24 rujna, 2022

Milan Radović raskrinkao Dodikovu izjavu o”razvijenosti” RS-a: Svako dijete koje se ovdje rodi dužno je 5.000 KM, među najgorima smo…

Autor:BNTV

Nemojte propustiti

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a je kazao da je izjava Milorada Dodika da je Republika Srpska odmah iza Srbije, ekonomski jedna od najuspješnijih u regionu, nerealna. Smatra da je standard građana sve lošiji i da stranih investicija gotovo nema.

Radović kaže da rast ili pad bruto domaćeg proizvoda, sa kojim se pohvalio Dodik, nije jedini pokazatelj kretanja ekonomije, jer njega treba da prate i drugi makroekonomski pokazatelji.

– Ali i prema pokazatelju bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika smo u grupi nerazvijenih zemalja u Evropi i cijelom svijetu, istakao je Radović.

On kaže da najava da će se bruto domaći proizvod povećati javnim investicijama, koje bi se opet finansirale iz novih kredita, ne doprinosi dugoročnoj stabilnosti naše ekonomije.

– Javni dug RS-a je prešao šest milijardi КM i trend rasta zaduženja se i dalje nastavlja. To znači da je svaki građanin dužan oko 5.000 КM i svako dijete koje se rodi, rađa se sa tim dugom, pojasnio je Radović.

On je upozorio da je standard građana sve lošiji, jer rastu cijene osnovnih životnih namirnica, navodeći da je RS i prema tom kriteriju opet u grupi najsiromašnijih zemalja u svijetu.

Radović navodi da direktnih stranih investicija u ovom entitetu gotovo da i nema. Radović smatra da ne stoje tvrdnje da je Vlada Republike Srpske sačuvala privredu.

On kaže da bi umjesto trošenja na luksuz vlasti trebale povećati primanja zdravstvenim radnicima u RS.

– Oni se lavovski bore sa koronom i pokušavaju da održe sistem. Jednokratna pomoć od po 1.000 КM nije dovoljna i simbolična je u odnosu na novac koji se troši na potpuno nepotrebne stvari. Zdravstveni radnici moraju imati plate koje su ekvivalent platama njihovih kolega u Federaciji BiH”, poručio je Radović, prenosi BN.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifagić i Hadžikadić održali tribinu u Banjaluci!

Sinoć je u punoj sali hotela Jelena u Banjaluci održana javna tribina i predstavljanje kandidata koalicije “Za državu BiH”...

Možda vas zanima i ovo