Subota, 4 prosinca, 2021

Milan Tegeltija žestoko reagovao na izjavu Šemsudina Mehmedovića: Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA

Autor:srna

Nemojte propustiti

Ruski ambasador u BiH izjavio je da će Moskva podržati samostalnu Republiku Srpsku u okviru BiH, nakon čega je reagovao Mehmedović

“Funkcionera SDA Šemsudina Mehmedovića treba podsjetiti da je Igor Kalabuhov ambasador Rusije koja je garant Dejtonskog sporazuma na osnovu kojeg postoji BiH i parlament u kojem kao poslanik sjedi”, izjavio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

On je ocijenio kao “odraz bahatosti političkog Sarajeva i SDA zahtjev Mehmedovića, koji je poslanik te stranke u Predstavničkom domu BiH, da ruski ambasador bude proglašen personom non grata zbog posljednjih izjava o BiH”.

“Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA da traži protjerivanje ambasadora, jer mu se ne sviđa njegov stav koji je usput i stav Republike Srpske, zaboravljajući da je to ambasador zemlje koja je garant Dejtonskog sporazuma, na osnovu kojega postoji BiH i parlament u kojem je /Mehmedović/ poslanik“, rekao je Tegeltija Srni.

Ruski ambasador u BiH izjavio je da će Moskva podržati samostalnu Republiku Srpsku u okviru BiH.

Kalabuhov je izjavio da ne vidi nikakav problem u “Dodikovoj ideji o samostalnoj Srpske u okviru BiH koja je, kako je istakao, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati ako do njene realizacije dođe u dijalogu”.

Mehmedović je pozvao na proglašenje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova personom non grata i velike proteste pred ruskom Ambasadom dok ne napusti BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo