Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Milanović: Hrvati će proglasiti nezavisnost u BiH, pa će doći EUFOR, ja radim za Čovića i njegove

Preporučeno

Milanović je javno najavio događaje koji bi bili opasni za BiH.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je na današnjoj vanrednoj press konferenciji u većem dijelu govorio o Bosni i Hercegovini.

– Hrvate se u BiH kao politički entitet razara, Andrej Plenković u tome učestvuje aktivno. Drugi se prave mrtvi. Moramo se boriti za svoje interese u BiH. Nakon 25 godina od Dejtona tamo i dalje nema ni jednog hrvatskog oficira – kazao je Milanović, prenosi slobodnadalmacija.hr.

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

Milanović nije stao na tome, javno je najavio događaje koji bi bili opasni za BiH.

– Šta će biti sutra? Hrvati će proglasiti nezavisnost u BiH. Doći će EUFOR. Na to upozoravam. Nije moguće da HDZ o tome ništa ne misli. Čelni ljudi Hrvatskog narodnog sabora su za, Dragan Čović nije protiv. Kaže da se dogovore. Od Čovića ne mogu očekivati više, hvala mu, ja tu radim za njega i njegove.

Upravo se čita:  Ministar Helez: U RS-u postoje kampovi za obuku paravojnih formacija, vode ih Rusi

On će morati objasniti biračima što su radili, obrazložiti svaki propust. Turci neće ustati od stola nezadovoljni, s rješenjem kojeg ne mogu predstaviti narodu – poručio je Milanović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo