Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Milanović javno “otkrio karte”: Hrvati će ići u treći entitet, Srbi su nam saveznici – Pa šta ako je RS nastao na zločinu?

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

– U ovoj situaciji Srbi su nam saveznici, je li to nekome nije jasno?, upitao je Milanović.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je ponovo komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. On kaže kako će Hrvati “na kraju ići u treći entitet”.

– Hrvati će ići u treći entitet, ljudi su se na to pripremili, to neće proći bez tenzija. Amerikanci znaju da je ovo što se radi nemoralno, ali neće stati na našu stranu, rekao je Milanović.

Ponovo je govorio u ulozi hrvatske vojske tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Pored njegove poznate priče o tome kako je hrvatska vojska došla do Banje Luke, Milanović sada kaže da su Hrvati trebali deblokirati Sarajevo.

– Kada je trebalo ući u Banju Luku i deblokirati Sarajevo, Hrvati su bili tu, kazao je on.

Javno je, ovaj put, Milanović priznao da su Srbi u BiH hrvatski saveznici, bar kada je u pitanju trenutna situacija oko izborne reforme u našoj zemlji.

– U ovoj situaciji Srbi su nam saveznici, je li to nekome nije jasno?, upitao je Milanović.

Na takvu konstataciju hrvatskog predsjednika, jedan od prisutnih novinara je rekao kako je Republika Srpska nastala na zločinu, na šta je Milanović odgovorio:

– Hello, Amerika je nastala na genocidu, većina država je nastala na zločinima, kazao je on.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Armenulić: Đoković je išao gledati piramide u Bosni, to mu nije bilo potrebno

Radmilo Armenulić, bivši Davis Cup selektor Jugoslavije i Srbije, osvrnuo se na aktuelnosti u karijeri Novaka Đokovića. Pritom je spomenuo...

Možda vas zanima i ovo