Petak, 1 ožujka, 2024

Milanović javno “otkrio karte”: Hrvati će ići u treći entitet, Srbi su nam saveznici – Pa šta ako je RS nastao na zločinu?

Autor:Agencije

Preporučeno

– U ovoj situaciji Srbi su nam saveznici, je li to nekome nije jasno?, upitao je Milanović.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je ponovo komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. On kaže kako će Hrvati “na kraju ići u treći entitet”.

– Hrvati će ići u treći entitet, ljudi su se na to pripremili, to neće proći bez tenzija. Amerikanci znaju da je ovo što se radi nemoralno, ali neće stati na našu stranu, rekao je Milanović.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

Ponovo je govorio u ulozi hrvatske vojske tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Pored njegove poznate priče o tome kako je hrvatska vojska došla do Banje Luke, Milanović sada kaže da su Hrvati trebali deblokirati Sarajevo.

– Kada je trebalo ući u Banju Luku i deblokirati Sarajevo, Hrvati su bili tu, kazao je on.

Javno je, ovaj put, Milanović priznao da su Srbi u BiH hrvatski saveznici, bar kada je u pitanju trenutna situacija oko izborne reforme u našoj zemlji.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

– U ovoj situaciji Srbi su nam saveznici, je li to nekome nije jasno?, upitao je Milanović.

Na takvu konstataciju hrvatskog predsjednika, jedan od prisutnih novinara je rekao kako je Republika Srpska nastala na zločinu, na šta je Milanović odgovorio:

– Hello, Amerika je nastala na genocidu, većina država je nastala na zločinima, kazao je on.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas