Subota, 2 srpnja, 2022

Milanović: Kako stvari stoje, Čović neće ni biti kandidat na izborima, čudi me što je i otišao u Brisel

Autor:N1

Nemojte propustiti

– To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego odbrambena pozicija – rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je sinoćnji susret bh. zvaničnika u Briselu, kao i odluku lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da istom ne prisustvuje.

– Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Kako stvari stoje, Čović neće ni biti kantidat na izborima – izjavio je Milanović.

Dodaje da “tu cijelu priču prati danima”.

– Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Bruxellesu, a koje se ne pita ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi se ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo – rekao je u komentaru Milanović.

Podsjetimo, Čović je izjavio da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jer bi time “dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova Predsjedništva i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela”.Istakao je da ga “čudi što je Čović uopće i otišao u Bruxelles”.

– To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego odbrambena pozicija – rekao je Milanović.

To je povezao sa lobiranjem premijera Hrvatske u središtu Evropske unije.

– Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Sada se on zamjerio Plenkoviću ovim nedolaskom i distancom koju je zauzeo. I ovaj će mu se ići svetiti. To je to – rekao je Milanović, prenosi hrvatska N1.

Podsjetimo, sinoć su lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine te članovi Predsjedništva BiH nakon višesatnog sastanka s visokim zvaničnicima EU u Briselu prihvatili sporazum kojim, između ostalog, ponavljaju predanost očuvanju mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne BiH te izražavaju predanost reformama kojima se unapređuju europske integracije BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ljeto je doba intenzivnog kupanja na bazenima– saznajte više o koristi, ali i rizicima

Svi oblici voda za kupanje pružaju radost rekreacije, pogotovo u ljetnim mjesecima. Visoke temperature zraka proteklih dana prosto mame...

Možda vas zanima i ovo