Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Milanović: Neću uvesti sankcije Dodiku, on mi je sugovornik

Nemojte propustiti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je situaciju u BiH, pojačane snage EUFOR-a na ulicama Sarajeva i kazao da BiH nije Rusija ili Ukrajina.

“Naš zračni prostor na putu prema Sarajevu prelijeću avioni s francuskog nosača Rafale. Jest jedna pojačana prisutnost EU zbog ove tenzije i grozote rata, ali ja ovome ne pridajem nekakvu posebnu pažnju, jer smatram da nema načina da to eskalira u oružani sukob. To nije Rusija, nema sto, dvjesto tisuća vojnika, nema nijednog tenka, nema ničega, EU time pokazuje nekakavu svoju snagu”, rekao je Milanović.

Upravo se čita:  Dramatična situacija na Kosovu: Pripadnici KFOR-a bacaju šok bombe u Zvečanu, mediji javljaju da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja

Dodao je da su Ukrajina i Rusija jedno, a ovo nešto sasvim drugo.

Na pitanje o tome je li Gruziji mjesto u NATO-u, rekao je da ne zna ništa o tome, ali da će se tome suprotstaviti. Rekao je da Europski parlament ne uvodi nikakve sankcije Miloradu Dodiku.

“Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i suradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad prije 20 godina, pa se pretvorio u ovo što je sada. Nekima je čudovište, meni je sugovornik. Ja mu neću uvesti sankcije”, rekao je Milanović, prenosi Večernji list.

Upravo se čita:  Bosanac u vozilu srpskih registarskih oznaka kroz Hrvatsku krijumčario turske migranate

O Dodikovim idejama o otcjepljenju Republike Srpske Milanović je rekao: “Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori. Dok nema nasilja, a nema ga, to je za mene sugovornik. Čak je i Vučić sugovornik u ovakvoj situaciji kada trebaju odlučiti gdje. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla”.

Upravo se čita:  Došao na granicu u "mečki" skupljom od stana, kad su carinici pogledali šta ima unutra sve su mu zaplijenili: Oduzeti predmeti u vrijednosti od čak 174.000 eura

Dodao je kako treba biti oprezan kad je riječ o sankcijama Rusiji.

“Tu treba biti oprezan, da se ove sankcije ne pretvore u odmazdu i u zulum. Koga treba kazniti, treba kazniti. Ja sam prije dva mjeseca sjedio u loži s vrhom ruske oligarhije kao s prijateljima. Gotovo. Akcidentalni prijatelj”, naglasio je.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo