Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Milanović: Neke bošnjačke stranke bile su konstruktivne, SDA je odgovorna za propast pregovora

Nemojte propustiti

Tokom prošle sedmice u Sarajevu je održana posljednja runda pregovora za Izborni zakon, ali dogovor nije postignut. Trenutno je sve manje optimizma da će do dogovora i doći.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da su neke bošnjačke stranke tokom pregovora o izbornoj reformi bile konstruktivne, a SDA je optužio da je odgovorna za propast pregovora.

“Postoje tri strane, neki misle da su to sve građani, razdragani ljudi, raspjevani, sa kosama koje se viore na vjetru, šarenim biciklima kojim idu na posao, nisu Srbi, Hrvati i Bošnjaci ali jesu Srbi, Hrvati i Bošnjaci, jesu”, rekao je Milanović.

Dodao je da je sve što se desilo tokom pregovora “opet ista priča”.

“Predvidivo, kao buđenje medvjeda iz zimskog sna. Dakle SDA, sarajevska čaršija pregovara lažno par dana pa onda to sve sruši. Drugi predstavnici bošnjačkih stranaka su konstruktivniji. Hrvati traže oteta prava i sa Srbima se može razgovarati”, smatra Milanović.

Dodao je da sarajevske građanske i “unitarističke” stranke nisu htjele pregovarati “jer to nije njihova razina, jer oni su jedna viša kategorija evolucije”, sarkastičan je bio predsjednik Hrvatske, prenosi Klix.ba

Podsjetimo, tokom prošle sedmice u Sarajevu je održana posljednja runda pregovora za Izborni zakon, ali dogovor nije postignut. Trenutno je sve manje optimizma da će do dogovora i doći.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Optužena tri policajca MUP KS, za nanošenje povreda i izazivanje smrti Adnana Hadžagića

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila salušanje 25 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza. Kantonalni...

Možda vas zanima i ovo