Utorak, 30 svibnja, 2023

Milanović o preletu vojnih aviona iznad Zagreba: “To je seljačko ponašanje, neću to dopustiti”

Nemojte propustiti

“Takve stvari neću dopuštati, a o motivima za takvo seljačko ponašanje, zaključite sami”, kazao je Milanović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas se na Pantovčaku oglasio o preletu francuskih Rafalea iznad Zagreba do kojih je došlo jučer. On je nakon tog preleta jučer zabranio takve prelete a danas je tu svoju odluku pojasnio rekavši da se ne radi o totalnoj zabrani preleta nego da se oni mogu vršiti i na drugim visinama koje neće uznemiravati građane.

“Do incidenta je došlo tako da je premijer otišao na nosač aviona, i tamo se osobno dogovarao s nekim admiralom, koji je peti u redu zapovijedanja u Francuskoj, pred načelnikom Glavnog stožera i pred svojim kućnim ljubimcem ministrom i naravno da je to onda načelnik Glavnog stožera, koji je vojnik, odobrio”, rekao je.

Upravo se čita:  Poznato hrvatsko ljetovalište uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena

Milanović je kazao da je to seljačko ponašanje.

“Onda su avioni preletjeli u vrijeme kad je premijer imao pressicu. Takve stvari neću dopuštati, a o motivima za takvo seljačko ponašanje, zaključite sami”, dodao je.

“Saveznici su dobrodošli, ali ne iznad centra Zagreba. Amerikanci su se odmah javili, da vide što će”, dodao je.

“Da sam ja bio na tom nosaču aviona, to se ne bi dogodilo. Premijeru to ne bi palo napamet napraviti. On je otišao tamo s namjerom da to organizira”, rekao je.

“Kakva je to fenomenologija duha. Kad kažem da treba nabaviti PZO sustave, onda odmahnuje rukom. A svaki vikend se može ići na nosač aviona i raditi stranačke fešte, nek lete nad Remetincem”, rekao je.

Upravo se čita:  Potresna ispovijest majke nastradale djevojčice iz „Ribnikara“

“To treba raditi tamo gdje je opasnost najmanja. Da se ne ugrožavaju životi, građevine, ali i živci”, rekao je Milanović.

O padu drona

Rekao je da na istragu o padu drona gleda s prijezirom i čuđenjem.

“Oni laprdaju kao na Dolcu. Zašto, ja ne znam”, rekao je.

“Onda se javio glavni tajnik NATO-a, on o tome ništa ne zna. Plenković zna, ja znam, ja šutim”, rekao je.

“Čudi me da to komentira šef NATO-a i negira Plenkovića. Kako bi bilo super da je Plenković šutio i da je čekao rezultat izrade. Ovo je specifičan događaj, to je malo kompliciranije od PCR testa”, kazao je.

Upravo se čita:  Kako je Amar spasio ženu koja je pokušala samoubistvo: Svoj postupak ne smatra herojskim činom

“Kako to Plenković zna da je bila bomba? Jer je njuškao po istrazi. Tako njuška i po istragama DORH-a, ali o tome ne govori”, rekao je.

“Ja čekam nalaz. Znam da je HDZ-ovcima teško shvatiti da pravna država funkcionira prema nekim pravilima”, dodao je.

“Sto posto je došla iz Ukrajine. Ne znamo tko ga je lansirao. Za to nije potrebna istraga, to su nam javili saveznici. Ali to nam neće puno pomoći. A ostalo je stvar forenzike”, rekao je, prenosi Index.hr.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo