Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Milanović odgovorio zašto nije došao u BiH: “Kad imate posla s neprofesionalnim i neodgovornim ljudima…”

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Komentarisao je i dolazak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u BiH poručivši da nije pogriješio što je otišao u BiH.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, komentarisao je situaciju u BiH te koji su to “sigurnosni razlozi” zbog kojih je odustao od dolaska u Travnik i Novu Bilu za vikend.

– Ja ne mogu biti prijatelj sa svakim, ako sa nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, ja ću s njima biti u sukobu. Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću bez toga – rekao je Milanović.

Što se tiče lidera SNSD-a Milorada Dodika, Milanović je kazao da on provocira jer “mu gaze po prstima cijelo vrijeme”.

– Dodik ih provocira jer mu gaze po prstima cijelo vrijeme. Kažem, daj se skuliraj. Što on realno može? Ništa nema, nema dvije duge cijevi – rekao je Milanović novinarima, prenosi Jutarnji.hr, nakon obilježavanja 30. godišnjice HVU-a “Dr. Franjo Tuđman” i svečane promocije polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Kaže da je danas tu trebao biti izaslanik BiH kojem ne zna ni ime.

– Danas je ovdje trebao biti izaslanik BiH, pobjegao je, ne znam kako se gospodin zove ali me zanima kome on odgovara – kazao je Milanović.

Na pitanje novinara “da li misli da njegove izjave pomažu hrvatskom narodu”, Milanović odgovara:

– Mislim da da jer će inače biti prepušteni stihiji. Ljudi u vladi ignoriraju svoj posao. Mislim da je odnos onih koji trenutno to mogu unitaristička klika unutar Sarajeva. BiH bez Hrvata ne postoji. Najmanji su, ali oni su najbitniji za boljitak BiH. I ako me nakon svega toga šačica moralnih kamatara ne voli, neka – kazao je predsjednik Hrvatske.

Komentarisao je i dolazak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u BiH poručivši da nije pogriješio što je otišao u BiH.

– Ali je pogriješio što nije iskoristio instrument koji RH ima iz Bruxellesa, a to je blokada – kazao je Milanović.

Na upit novinara ponovio je da u BiH nije išao iz sigurnosnih razloga.

– Kad imate posla s neprofesionalnim i neodgovornim ljudima, onda ne želite ni one koji su vas zvali dovesti u neugodnu situaciju – zaključio je.

 

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo