Subota, 4 veljače, 2023

Milanović: Pet vojnika iz Čilea se nalazi u EUFOR-ovoj misiji u BiH, a nama ne daju

Nemojte propustiti

– U misiji Althea sudjeluje više od hiljadu vojnika iz dvadesetak zemalja, no ne i Hrvatska – kazao je Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je kritikovao šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja (Josep Borrell). On je za njega kazao kako “histerizira i prijeti okolo”, u svom pismu “izmišlja rezolucije Vijeća sigurnosti i odluke Evropskih vijeća” kako Hrvatska ne bi učestovovala u misiji EUFOR Althea u BiH.

– U misiji Althea sudjeluje više od hiljadu vojnika iz dvadesetak zemalja, no ne i Hrvatska, čijem se učestvovanju protive bošnjački političari i pojedine evropske zemlje – rekao je.

Milanović, koji se nedavno vratio iz posjeta Čileu, rekao je da čak i ta zemlja učestvuje u misiji te ima pet vojnika u Bugojnu.

Predsjednik Hrvatske je zatražio da Grlić Radman objavi Boreljov odgovor na pismo jer ono nije tajno najavivši da će u protivnom to učiniti on.

– To treba ići na svjetlo dana pa da se vidi kako se prema hrvatskom vrhu vlasti odnosi službeni Brisel – naglasio je Milanović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo