Subota, 13 kolovoza, 2022

Milanović pozvao Schmidta da ukine mjere svojih prethodnika koje su na štetu Hrvata

Nemojte propustiti

Milanović je postavio i pitanje šta je s izborom člana Predsjedništva BiH, naglasivši da će Hrvate još četiri godine zastupati netko “tko dva glasa nije dobio”.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak visokog predstavnika Christiana Schmidta da ukine sve mjere koje su njegovi prethodnici donosili na štetu hrvatskog naroda.

“(…) Visoki predstavnik ipak može, kad hoće. Nažalost, tu se ipak moram složiti sa Srbima i Dodikom jer su tu u pravu – nije ga izabralo Vijeće sigurnosti. Sustav tako funkcionira”, kazao je Milanović komentirajući najave o nametanju izmjena Izbornoga zakona.

Postavio je i pitanje što je s izborom člana Predsjedništva BiH, naglasivši da će Hrvate još četiri godine zastupati netko “tko dva glasa nije dobio”.

“Kad pogledam što je na papiru prvenstveno koristi njemu i njegovom manipuliranju situacijom nakon izbora u BiH”, dodao je Milanović, prenose hrvatski mediji.

Komentirao je i današnji posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, kazavši kako taj posjet ne znači ništa i da je kod njega (Plenkovića) sve u funkciji PR-a i dojma.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo