Petak, 30 rujna, 2022

Milanović prijeti: Hrvatska će ići u misiju u BiH, NATO-u je bolje da nam se ne suprostavlja

Nemojte propustiti

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Splitu kazao da se njegovoj zemlji priječi da “bude prisutna, makar na stožernoj razini, u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini”.

“Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO-a ravnopravno sudjelovati i u svim pojavnim aktivnostima i djelatnostima tog NATO-a, ali prema vlastitoj volji i prosudbi, bilo to na Bliskom istoku ako tako mi odlučimo, a nećemo, bilo to na Kosovu, gdje smo dovoljno dobri da čuvamo 24 sata srednjovjekovne spomenike srpske duhovnosti, vrlo delikatan zadatak koji je Hrvatsku vojsku dopao u podjeli dužnosti”, rekao je Milanović..

U vezi s misijom Althea u BiH rekao je da će se “to promijeniti i tome se niko u NATO-u neće suprotstaviti i bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile osvetoljubive, predatorske, nego odbrambene i humane.”

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”, rekao je hrvatski predsjednik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pogledajte izraze lica Putinovih ljudi dok je proglašavao aneksiju

Dvoranu je Putin napunio uzvanicima iz političkog, vojnog, društvenog i vjerskog života Rusije. Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je...

Možda vas zanima i ovo