Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Milanović: Prvo mi, pa onda NATO, donijeli mir u Bosnu i Hercegovinu

Nemojte propustiti

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović istaknuo je da je nacionalni interes nešto što država i njezino vodstvo mora prepoznavati.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović priredio je u povodu Dana Oružanih snaga RH – Hrvatske vojske svečani prijam i poručio da nacionalni interes država i njezina vodstva moraju prepoznavati, on mora biti kontinuiran i ne može se mijenjati iz ciklusa u ciklus.

“Prošlo je više od 30 godine i dobro je da se neke istine ponove. Vi ste tada bili mladići i ustali u obranu svoje domovine bez oružja, bez organizacije koju je druga strana imale, a Hrvatska se naoružavala kao je znala i umjela i nitko joj nije pomagao nego su joj odmagali”, istaknuo je Milanović obraćajući se predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i uzvanicima na svečanosti u Uredu predsjednika RH.

“Sami smo se oslobodili, tj. vi ste nas oslobodili, na to nas nitko nije poticao, a niti nam pomagao. Hrvatska vojska je pomogla sklapanju mira u Bosni i Hercegovini, tek onda bombarderi NATO saveza”, kazao je Milanović.

Hrvatski predsjednik istaknuo je da je nacionalni interes nešto što država i njezino vodstvo mora prepoznavati.

“On mora biti kontinuiran, on se ne može mijenjati iz ciklusa u ciklus, to je jedini način da se o njemu postigne konsenzus što nam je važno, što nas čini nacijom”, poručio je Milanović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon gotovo deset godina prekida: Sutra kreće prvi voz iz Sarajeva za Ploče

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Nakon gotovo deset godina sutra će...

Možda vas zanima i ovo