Subota, 27 studenoga, 2021

Milanović: Sporazum Tuđman – Izetbegović dobra stvar i za BiH i za Hrvatsku

Nemojte propustiti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je sinoć u intervjuu za BHT 1 da Hrvatska i Bosna i Hercegovine moraju naći načina da riješe pitanje međudržavne granice.

Naglasio je kako je u cilju rješavanja tog pitanja i pokrenuo postupak ratificiranja sporazuma iz 1999. godine koji su potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

– Smatramo da je taj sporazum uz neke nedostatke dobra stvar i za Hrvatsku i za BiH. Predsjednici Tuđman i Izetbegović su ga potpisali 1999., međutim nakon toga su godinama komisije radile, tako da je taj sporazum rezultat minucioznog višegodišnjeg rada stručnjaka s obje strane i u dobroj mjeri bi ga trebalo i ratificirati – kazao je Milanović.

Na pitanje kako će se povezati područje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Milanović je kazao kako postoje izgledi da to bude most, jer je cestovni koridor prekomplicirano rješenje.

– U početku mandata sam se zalagao za koridor. Most je super varijanta, ali netko to treba platiti. Ja nisam htio neodgovorno obećavati most za kojega hrvatska država u ovom trenutku nema novaca. Šanse da to bude most nisu male, ali po principu financiranja Europske komisije, uz poštivanje prava BiH – kazao je Milanović.

milanovic u livnu

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo