Utorak, 31 siječnja, 2023

Milanović u Livnu: Za evropsku BiH puno jače alveolama diše se u Zagrebu nego u Sarajevu

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Vjerujte da se za evropsku BiH puno jače puno širim alveolama diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva”, istakao je Milanović.

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske prsustvovao je svečanoj sjednici u Livnu u povodu godišnjice odbrane ovog grada.

Milanović je kratko u svom govoru spomenuo i predstojeće Opće izbore u BiH.

“Izbori u čijoj pripremi je učinjeno sve da se temeljni principi Dejtonskog mirovnog sporazuma ignoriraju, da ih se gazi da se zbori na kraju na sllu provedu bez proračuna. Ja razmišljam kako bi to bilo da ja svoj Ured odnosno Ured Predsjednika RH vodim bez proračuna a da finansije nalazim kod prijatelja, rođaka, poslovnih partnera. Tako europska država ne funkcionira, to nije put u Evropu”, kazao je Milanović.

Ponovio je da Ukrajina ne može dobiti status kandidata za članstvo u EU bez da isti tretman dobije i BiH jer, kako je objasnio, to je kao da mu je neko odrezao ruku.

“Vjerujte da se za evropsku BiH puno jače puno širim alveolama diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva”, istakao je Milanović.

Srbija je sponzor srpskog naroda u BiH i Milanović kaže da to ne može promijeniti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo