Srijeda, 8 prosinca, 2021

Miletić o ubistvima u BiH: Pola Sarajeva zna ko je ubio Dženana Memića; Čuo sam određene informacije o slučaju “Dragičević”

Nemojte propustiti

Miletić je kazao da je čuo određene informacije i za smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci – ali da je potrebno samo malo dobre volje da se problemi riješe i slučajevi završe.

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, rekao je gostujući na televiziji N1 da “pola Sarajeva zna ko je tog Memića ubio”. Dodao je kako su predmeti ubistva dvojice policajca u Sarajevu, predmeti Memić i Dragičević jako slični.

“Dugo istraga traje, dugo se ne dešava ništa. Šta zamjeram staroj Vladi Katona Sarajevo, što nisu raspisali nagradu od milion osobi koja će doći sa podacima. Ja sam čuo od svojih kolega, raznih podataka ima u tom slučaju. A moram reći, pored smjena komesara, do sad, zabrinjava me što nijedan nije završen. To govori da nismo dovoljno kvalifikovani ili se radi o nečemu opasnijem, da ne možemo doći do izvršilaca, da je možda upetljan neko iz policije. Čuo sam za neke informacije, da je bilo informacija koje idu u tom pravcu”, kazao je.

“800 dana od smrti mladića u Banjaluci. Toliki policijski službenici, 5.000, ne mogu da ga rasvjetle. Može se naći 100 posto. Pola Sarajeva zna ko je tog Memića ubio”, rekao je.

Rekao je da je čuo određene informacije i za smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci – ali da je potrebno samo malo dobre volje da se problemi riješe i slučajevi završe.

Govorio je Miletić o saradnji sa policijom iz regiona, kazavši da su u jednoj zajedničkoj akciji uhapsili 400 osoba koje su se bavile ilegalnim narkoticima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo