Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Miletić otkrio: Ja znam koji je posao Vučić radio i čime se bavio početkom rata u BiH

Nemojte propustiti

Ne stišavaju se reakcije na izjave Milorada Dodika. Zlatko Miletić je istakao da je krajnje vrijeme da institucije reaguju na ugrožavanje integriteta Bosne i Hercegovine.

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, istakao je danas da ”zna šta je Aleksandar Vučić početkom rata radio u Bosni i Hercegovini”.

On je pohvalio potez srbijanskog predsjednika i donaciju vakcina iz ove zemlje. Na pitanje voditelja Dana uživo Zvonka Komšića zna li šta je Vučić u Sarajevu radio početkom rata, Miletić je rekao da – zna, ali nije o tome konkretno govorio.

Je li bio novinar?

”Ja znam koji je posao Vučić uradio i čime se bavio. On se bavio poslovima koji imaju veze s informisanjem”, dodao je ne otkrivši detalje.

Ne stišavaju se reakcije na izjave Milorada Dodika. Zlatko Miletić je istakao da je krajnje vrijeme da institucije reaguju na ugrožavanje integriteta Bosne i Hercegovine.

”Bilo bi krajnje vrijeme za reakciju, ovo je sedmi ili osmi put u mandatu člana Predsjedništva da čovjek vrši kazneno djelo na način da ugrožava integritet BiH. Ako neće to da uradi državno Tužiteljstvo, bio bi krajnji rok da OHR ne izigrava zabrinutost već da poduzme mjere zbog izjava koje daje unazad nekoliko godina”, rekao je MIletić.

”S obzirom na činjenicu da on direktno krši Dejtonski sporazum i Ustav, a visoki predstavnik je ovlašten za zaštitu sporazuma, samo po sebi se nameće. Zašto bi on bio izuzet i mislim da je konačno sazrelo vrijeme, dok prije svega srpski narod nije doveo u mnogo težu situaciju”, istakao je gost N1 poručivši da je Milorad Dodik vjerovatno jedini predsjednik države u Evropi, a možda i u svijetu koji radi protiv svoje zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo