Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Miletić: Ovaj put izgrednicima ćemo ispostaviti račun

Nemojte propustiti

Mostarska policija jutros nastavlja privođenje i obradu osoba koji su sudjelovale u jučerašnjim izgredima uoči nogometne utakmice Velež – Zrinjski, a po riječima načelnika Policijske uprave Mostar Draženka Miletića, svi koji su sudjelovali u jučerašnjim neredima odgovarat će za svoje postupke.

Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info

Za sada, prekršajno će odgovarati najmanje 31 osoba, a kazneno tri, kazao je u telefonskoj izjavi za Fenu načelnik Miletić. Po njegovim riječima, radi se uglavnom o mlađim punoljetnim osobama, do 22 godine.

Onima koji će dobiti prekršajne prijave prijeti novčana kazna do hiljadu maraka, dok izgrednicima koji će kazneno odgovarati za napad na službene osobe prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

“Privođenja se i dalje nastavljaju i nećemo više dati mogućnost da na kraju bude ‘mir, mir, nitko nije kriv’. Ovaj put ispostavit ćemo račun onima koji su pravili nered”, izjavio je Miletić.

Dodao je kako se, dok je on na čelu mostarske policije, ovakvi incidenti više neće opraštati.

“Oni su mislili da će se sve preko noći zaboraviti. Ovaj put ne zaboravljamo. Ja ne znam zašto su moji prethodnici zaboravljali, ali ja neću. Kada donesu kući kaznu od tisuću maraka pitat će se i tata i majka gdje su im bila djeca”, naglasio je Miletić.

Do incidenta je došlo kada su navijači Zrinjskog, koji su imali odobrenje za odlazak na utakmicu, u Dubrovačkoj ulici, kod novog kružnog toka, izašli iz dva autobusa kojima su trebali biti prevezeni na stadion u Vrapčićima.

Tu im se pridružila skupina osoba kojima je bio zabranjen odlazak na utakmicu zbog ranijih slučajeva kršenja javnog reda i mira na sportskim natjecanjima, nakon čega je ukupno oko 220 osoba pokušalo pješke preći na drugu obalu Neretve.

“Kada ih je policija u tome spriječila dogodio se blagi incident. Navijači su napali policiju i razbili jedno policijsko vozilo. Nikakvih drugih šteta nije bilo i već nakon 15 minuta ljudi su se normalno mogli kretati po gradu”, kazao je Miletić.

Što se tiče same utakmice, ona je protekla bez ikakvog incidenta, na i oko stadiona, zaključio je načelnika Policijske uprave Mostar Draženko Miletić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo