Subota, 18 rujna, 2021

Milica Marković predmet istrage komisije Savjeta Evrope

Nemojte propustiti

Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je danas da je formirana komisija koja bi trebala da istražuje tvrdnje o korupciji troje članova Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, među kojima je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, Milica Marković.

Ministarstvo se oglasilo povodom neutemeljenih napada na ministra inostranih poslova Bosne i Hrcegovine Igora Crnatka od strane Markovićeve prethodnih dana, a posebno, kako je navedeno, zbog njene netačne tvrdnje da nije predmet nikakve istrage u Savjetu Evrope.

“Povodom zahtjeva pojedinih članova Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za istraživanje tvrdnji o korupciji troje članova Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, od kojih je jedna gospođa Milica Marković, formirana je komisija koja je dobila mandat da, između ostalog prikupi neophodnu dokumentaciju i potrebne informacije vezano za moguća koruptivna djelovanja ova tri poslanika, kao i bilo kojih drugih poslanika za koje bi se u međuvremenu pojavila sumnja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Specijalno istražno tijelo formirano je odlukom Komiteta ministara Savjeta Evrope u junu 2017. godine, a čine ga tri nezavisna eksperta. Ovo tijelo se prvi put sastalo u julu 2017. godine, a u septembru su održana prva saslušanja svjedoka.

„Posebna istražna komisija ima značajna ovlaštenja, poseban budžet, njen rad je strogo povjerljiv i potpuno nezavisan u odnosu na Komitet ministara i Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope, a prvi izvještaj treba da podnese do kraja prve polovine 2018. godine”, saopšteno je.

Ministarstvo inostranih poslova BiH, kako navodi, izražava žaljenje što je jedan od poslanika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope iz Bosne i Hercegovine predmet sumnje za koruptivna djelovanja u okviru svojih poslaničkih aktivnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novi sukob u manjem bh. entitetu: Željka Cvijanović osula paljbu po Stanivukoviću, nije dugo čekala na odgovor

"Govoreći o meni na ovaj način, govori uglavnom o sebi, ali i vrijeđa izbor više od 50.000 Banjalučana", poručio...

Možda vas zanima i ovo