Subota, 18 rujna, 2021

Milica Marković se oglasila nakon navoda da je ona predmet istrage komisije Vijeća Evrope

Nemojte propustiti

Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH i članica parlamentarne komisije BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković komentarisala je za Vijesti.ba navode Ministarstva vanjskih poslova BiH o tome da je ona predmet istrage komisije Vijeća Evrope.

“To je stara priča u kojoj je učestvovao ambasador BiH u Vijeću Evrope Predrag Grgić iz PDP-a. Očigledno da se ministar Igor Crnadak poziva na to. Oni su tu priču izmislili i iskonstruisali, jer su ostali bez dokaza na moje upite da dostave dokumente za sve ono što je ambasador tvrdio, a na kraju je priznao da je sve rekao po nalogu Mladena Bosića kako bi iskonstruisali cijelu priču. Dakle, pokazalo se da nisu imali šta da dokažu”, poručila je u izjavi za Vijesti.ba Markovićeva, koja boravi u Strasburu na sjednici Vijeća Evrope.

Ona je dodala da će u aprilu biti dostupan izvještaj anketne komisije koja istražuje poziciju Azerbejdžana kao članice Vijeća Evrope, a ne nje lično ili nekog drugog zastupnika Vijeća Evrope.

“Samo treba sačekati april i tada će biti demantovane izjave i Igora Crnadka i Mladena Bosića i PDP-ovog ambasadora. Izvještaj će potvrditi da je sve što oni rade tendenciozno i da je bio napad na mene lično”, potcrtala je Markovićeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo