Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Milioniti putnik prošao kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2022. godini

Nemojte propustiti

“Sudeći prema trenutnim statističkim pokazateljima, vjerujemo da bi do kraja godine Međunarodni aerodrom Sarajevo mogao premašiti rekord po pitanju broja putnika iz 2019. godine “, saopštili su

U subotu 3. septembra, kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošao je milioniti putnik, gotovo dva mjeseca prije u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Iz PR službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo su istakli da je za osam mjeseci tekuće godine procesuirano je ukupno 987.662 što je za 21 posto više u odnosu na isti period 2019. godine, a realizovano je 10.912 aviooperacija tj. 13 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Svakako treba pomenuti i to da je august 2022. godine najprometniji mjesec u historiji poslovanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo, tokom kojeg je opsluženo ukupno 217.253 putnika, saopćeno je iz Aerodroma.

“Sudeći prema trenutnim statističkim pokazateljima, vjerujemo da bi do kraja godine Međunarodni aerodrom Sarajevo mogao premašiti rekord po pitanju broja putnika iz 2019. godine kada je opsluženo 1.143.680 putnika.

Zasluge za uspjeh kakav trenutno bilježi najprometniji aerodrom u BiH, svakako treba pripisati predanom radu i zalaganju svih radnika, Uprave aerodroma, Nadzornog odbora, kao i Granične policije BiH, Kontrole letenja, Kantonalne uprave civilne zaštite KS (Profesionalna vatrogasna jedinica Ispostava aerodrom), Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ostalim pratećim službama”, istakli su Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo