Nedjelja, 2 listopada, 2022

Miljacka se izlila iz korita, ulice poplavljene, tramvajski saobraćaj bio obustavljen (Foto)

Nemojte propustiti

Voda je, izlijevši se iz korita, tekla prema ulici Telali, a tramvajski saobraćaj je bio obustavljen od 9.20 sati, piše sarajevski Klix. Međutim, kako je potvrđeno u Civilnoj zaštiti Kantona Sarajevo, saobraćaj je normalizovan.

Foto: Klix
Foto: Klix

Prema izjavama svjedoka obližnjih kuća, do izlijevanja Miljacke iz korita je najvjerovatnije došlo zbog taloženja mulja na tom dijelu toka.

U Civilnoj zaštiti kažu da nema opasnosti za stanovništvo i objekte i da je situacija pod kontrolom.

“Voda se prelijevala iznad brane na Bendbaši, ali je u 9.45 spuštena za nekih 20 cantimetara i sada je sve puno bolje. Pratimo i dalje situaciju kada su u pitanju rijeke Miljacka i Bosna, a u pripravnosti su dobrovoljna i profesionalna vatrogasna društva na Ilidži i Novom Gradu, jer bi tu možda moglo biti problema”, rečeno nam je u Civilnoj zaštiti KS, a prenosi Klix.

Na mjesto događaja jutros su izašli pripadnici MUP-a KS, Profesionalna vatrogasna brigada KS i Civilna zaštita KS i općine Stari Grad.

miljacka3

(Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo