Srijeda, 4 listopada, 2023

Miljacka se izlila iz korita, ulice poplavljene, tramvajski saobraćaj bio obustavljen (Foto)

Preporučeno

Voda je, izlijevši se iz korita, tekla prema ulici Telali, a tramvajski saobraćaj je bio obustavljen od 9.20 sati, piše sarajevski Klix. Međutim, kako je potvrđeno u Civilnoj zaštiti Kantona Sarajevo, saobraćaj je normalizovan.

Foto: Klix
Foto: Klix

Prema izjavama svjedoka obližnjih kuća, do izlijevanja Miljacke iz korita je najvjerovatnije došlo zbog taloženja mulja na tom dijelu toka.

Upravo se čita:  Užas u dvorištu osnovne škole u Tuzli: Narkoman pretukao djeda koji je došao po unuka

U Civilnoj zaštiti kažu da nema opasnosti za stanovništvo i objekte i da je situacija pod kontrolom.

“Voda se prelijevala iznad brane na Bendbaši, ali je u 9.45 spuštena za nekih 20 cantimetara i sada je sve puno bolje. Pratimo i dalje situaciju kada su u pitanju rijeke Miljacka i Bosna, a u pripravnosti su dobrovoljna i profesionalna vatrogasna društva na Ilidži i Novom Gradu, jer bi tu možda moglo biti problema”, rečeno nam je u Civilnoj zaštiti KS, a prenosi Klix.

Na mjesto događaja jutros su izašli pripadnici MUP-a KS, Profesionalna vatrogasna brigada KS i Civilna zaštita KS i općine Stari Grad.

Upravo se čita:  Objavljene fotografije: Ovo je arsenal oružja s kojim su teroristi ušli na Kosovo

miljacka3

(Klix)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo