Utorak, 5 prosinca, 2023

Milorad Dodik: Ako nema kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu onda ne važi dogovor iz Brisela

Preporučeno

Milorad Dodik je na svom twitter profilu obećao da se sve potpisano sa dogovora u Briselu treba ispoštovati ako se to desi, ali da u slučaju negativnog raspleta situacije po BiH, dogovor iz Brisela ne važi.

Član Predsjedništva BiH Milroad Dodik na svom je Twitter profilu prokomentarisao aktuelnu situaciju u vezi sa inicijativama koje bi BiH omogućile status zemlje kandidata za EU.

Upravo se čita:  Dodik: Ako bi Trump opet pobijedio, ja bih proglasio nezavisnost RS-a

Inicijativu da BiH dobije status kandidata podnijeli je delegacija Slovenije, a jučer su je podržali i premijer Mađarske Viktor Orban i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Dodik je na svom twitter profilu obećao da se sve potpisano sa dogovora u Briselu treba ispoštovati ako se to desi, ali da u slučaju negativnog raspleta situacije po BiH, dogovor iz Brisela ne važi.

Upravo se čita:  Advokat potvrdio, Milorad Dodik sutra pred Sudom BiH: “Kao da tužite patrijarha što nas je krstio”

“Sastanak u Briselu bio je motivisan željom Charlesa Michela da ponudi Europskom savjetu određen dogovor za političare iz BiH. I dalje stojim iza toga. Ako dobijemo kandidatski status, sve što je tamo dogovoreno treba da bude ispunjeno. Ako nema kandidatskog statusa za BiH, umire i dogovor u Briselu.” napsiao je Dodik na svom profilu.

Upravo se čita:  Milorad Dodik traži da mu se sudi u Banjaluci

Podsjetimo, rezultat inicijative da BiH poput Ukrajine dobije prijevremeni status kandidata trebali bi se ynati u narednim danima.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo