Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Milorad Dodik: Ako nema kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu onda ne važi dogovor iz Brisela

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je na svom twitter profilu obećao da se sve potpisano sa dogovora u Briselu treba ispoštovati ako se to desi, ali da u slučaju negativnog raspleta situacije po BiH, dogovor iz Brisela ne važi.

Član Predsjedništva BiH Milroad Dodik na svom je Twitter profilu prokomentarisao aktuelnu situaciju u vezi sa inicijativama koje bi BiH omogućile status zemlje kandidata za EU.

Inicijativu da BiH dobije status kandidata podnijeli je delegacija Slovenije, a jučer su je podržali i premijer Mađarske Viktor Orban i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Dodik je na svom twitter profilu obećao da se sve potpisano sa dogovora u Briselu treba ispoštovati ako se to desi, ali da u slučaju negativnog raspleta situacije po BiH, dogovor iz Brisela ne važi.

“Sastanak u Briselu bio je motivisan željom Charlesa Michela da ponudi Europskom savjetu određen dogovor za političare iz BiH. I dalje stojim iza toga. Ako dobijemo kandidatski status, sve što je tamo dogovoreno treba da bude ispunjeno. Ako nema kandidatskog statusa za BiH, umire i dogovor u Briselu.” napsiao je Dodik na svom profilu.

Podsjetimo, rezultat inicijative da BiH poput Ukrajine dobije prijevremeni status kandidata trebali bi se ynati u narednim danima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novalić o željezničkoj liniji koja je ukinuta 2013.: Nije viđena, možda, zadnjih 30 godina

Svoje zadovoljstvo ovom sezonskom ponudom za građane BiH, jutros nije krio ni premijer FBiH Fadil Novalić Nakon blizu deset godina...

Možda vas zanima i ovo