Četvrtak, 21 listopada, 2021

Milorad Dodik: BiH je nedovršena država, jednom ćemo se mirno razići

Nemojte propustiti

On je ovu tvrdnju ponovio komentirajući to da Federacija BiH nije ispunila uvjete za novu tranšu kredita Međunarodnog monetranog fonda, te ističući da i RS, “htjela to ili ne” ima probleme i zbog drugog entiteta i države BiH

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nalazimo se u nedovršenoj, nemogućoj državi, koja se nikada neće ni završiti kao takva i jedina logika je da se mirno raziđemo, ali za to još ne postoje uslovi- ustvrdio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik i naveo da će i za to jednom postojati uvjeti.
On je ovu tvrdnju ponovio komentirajući to da Federacija BiH nije ispunila uvjete za novu tranšu kredita Međunarodnog monetranog fonda, te ističući da i RS, “htjela to ili ne” ima probleme i zbog drugog entiteta i države BiH.

– Budući da FBiH nije uspunila uslove MMF-a, bit će blokirani aranžamani i za RS i to može da izazove probleme i za našu poziciju – kazao je Dodik i naveo da rješenje kako preduprijediti moguće probleme i u RS-u traže na današnjem sastanku koji je inicirala premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Na njen poziv i ove subote se u zgradi Vlade RS-a sastao politički vrh SNSD-a.

Osim Dodika sastanku prisustvuju potpredsjednici SNSD-a Igor Radojičić, Nada Tešanović i Nikola Špirić te član Izvršnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija i član Glavnog odbora stranke Željko Kovačević.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo