Subota, 16 listopada, 2021

Milorad Dodik: ‘BiH je nemoguća, neuspješna i propala zemlja, koju ne mogu spasiti ni stranci’

Nemojte propustiti

cik-bih-dodik-vodi-ispred-tadica-za-9694-glasa_1413634800

“Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nastavit će da bojkotuje sjednice Predsjedničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) sve dok je predsjedavajući Šefik Džaferović, bez obzira što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izdalo naredbu o neprovođenju istrage protiv njega, za navodno, prikrivanje ratnog zločina”, rekao je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je najavio da će naredne sedmice biti odlučeno kako će se ponašati delegati iz SNSD-a u Domu naroda državnog parlamenta, a u vezi s ovim pitanjem.

On tvrdi da SNSD nije rekao da neće prisustvovati sjednicama Predstavničkog doma jer se čeka odluku tužioca, već zato, kako kaže, što je to politička odgovornost.

“Sve dok je Džaferović član Kolegija Predstavničkog doma naši poslanici će se ponašati na način kako su to činili i do sada. U ponedjeljak i narednih dana ćemo razmotriti način našeg djelovanja zbog tog pitanja i u okviru Doma naroda Parlamenta BiH”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavljuje da će biti usvojene određene odluke, ali nije precizirao koje.
“Smatramo da je Tužilaštvo BiH potpuno zloupotrebljeno i u funkciji samo jedne politike, a da prema Srbima uvijek postoji i odgovornost jer nešto nisu znali ili poduzeli, što ne važi za Džaferovića”, dodao je Dodik uporedivši ovaj slučaj s sudskim procesom protiv direktora SIPA-e Gorana Zubca koji je proglašen krivim jer nije reagirao tokom protesta u Sarajevu prošle godine.

Dodik je također ustvrdio da je odluka da se izda naredna o neprovođenju istrage protiv Džaferovića “još ranije donesena politička odluka”.

To, naveo je, govori o tužiocima i sistemu u BiH, koji je “nikakav i primitivan, korumpiran i politički instruiran…“.

Dodik je i za BiH ponovio stav da je “nemoguća, neuspješna i propala zemlja, koju ne mogu da spasu ni stranci…“.
Nakon sjednice Izvršnog, odnosnog Glavnog odbora SNSD-a, Dodik je najavio za kraj aprila sabor te stranke, koji će biti održan u Istočnom Sarajevu.

Razmatrani su i izborni rezultati te su, rekao je Dodik, upućene pohvale onim općinskim odborima koji su ostvarili dobre rezultate, a kritike su upućene onim koji su “podbacili“, kao što je Općinski odbor u Bijeljini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo