Nedjelja, 17 listopada, 2021

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Autor:N1

Nemojte propustiti

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina i gdje zarađuje novac i od čijih građana godinama dobija plaću

Milorad Dodik, kao član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, stranke koja djeluje u BiH, ne želi da ga se naziva bosanskim Srbinom. Državu BiH ne smatra svojom, nego je tu njegovo radno mjesto. Njegovi politički protivnici to smatraju populizmom. Analitičari su, pak, stava kako Dodik ima sve, a narod je sve gladniji, pa može sebi priušti i ovakav rječnik. Građani, podijeljeni.

“Ne volimo kada nas ovde zovete Bosancima. Mi nismo Bosanci. Mi smo Srbi. Ja sam Srbin. Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Kao što ni oni u Hrvatskoj nisu hrvatski Srbi, nego su jednostavno Srbi”, kazao je Dodik.

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina i gdje zarađuje novac. Nije njemu prvi put da govori ovako. Posljednjih godina, istupi su slični:

“Došao sam ovde da vam kažem da ja nisam bosanski Srbin, jer ja to nisam”;

“Gospodo, mi nismo bosanski Srbi, prestanite nas tako zvati”;

“Da li ćete kao član Predsjedništva putovati sa pasošem Srbije? Da naravno, nemam šta da mjenjam. Ja sam Srbin. Ja više volim Srbiju nego BiH. U BiH je moje radno mjesto, ništa više”;

“Uvijek navijam i u košarci i u fudbalu i u vatrpolu i svemu što dođe iz Srbije, ja navijam za Srbiju. A pogotovo kad igra protiv BiH”.

Građani Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Srebrenice, gradova u Republici Srpskoj, ne misle baš kao Dodik. Neki ga podržavaju, a nekima je dosta politike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo