Subota, 4 prosinca, 2021

Milorad Dodik će dobiti posebno osiguranje, Dragan Lukač tvrdi: On je najugroženiji političar u BiH

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Lukač je istakao da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jedan od trenutno najugroženijih političara u zemlji, da se posebno osiguranje preduzima u skladu sa kategorijom ličnosti, a da on predstavlja ličnost prve kategorije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je posljednjih dana upućeno mnogo prijetnji i pritisaka prema ovom bh. entitetu i da bošnjački političari sve rade s ciljem destibilizacije i stvaranja ratno-huškačke atmosfere.

Lukač je najoštrije osudio kojekave izjave, prije svega “bošnjačkih političara koji prizivaju međunarodnu zajednicu da reaguje, EUFOR da pošalje vojne trupe, pričaju o spremnosti, naoružanju, posredstvom medija plasiraju razne dezinformacije, a sve radi destibilizacije i stvaranja ratno-huškačke atmosfere”.

– To nije dobro. To također pokazuje stepen njihove neozbiljnosti. Ti ljudi su, sudeći bar po njihovim izjavama, spremni i na eskalaciju sukoba, da bi bilo onako kako oni smatraju da u BiH treba da bude. To nije demokratija, a nije ni nezavisnost, ni stabilnost – istakao je Lukač i ocijenio da ovaj narod, bilo da je riječ o Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima, to ne zaslužuje.

On je istakao da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jedan od trenutno najugroženijih političara u zemlji, da se posebno osiguranje preduzima u skladu sa kategorijom ličnosti, a da on predstavlja ličnost prve kategorije.

– Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, sigurno je jedan je od trenutno najugroženijih političara u zemlji. Mi smo toga svakako svjesni. Pratimo stanje, reagujemo na potencijalne prijetnje i naravno, prilagođavamo mjere osiguranja – rekao je Lukač, prenosi Srna.

On kaže da nije siguran da bi EUFOR, kao profesionalna vojna misija sebi dopustio uvlačenje u bilo kakvu provokaciju, te podsjeća na poruku komandanta EUFOR-a Alexandera Platzera da je sigurnosna situacija u BiH stabilna i da ne vidi nikakvu klasičnu vojnu prijetnju u zemlji, kako to neki očigledno žele da predstave.

O tome kako će izgledati kada Narodna skupština povuče saglasnosti na prenošenje nadležnosti na nivo države, Lukač je istakao da su građani RS-a prioritet i da će se nastojati učiniti sve da njihova prava ne budu nijednog trenutka dovedena u pitanje.

– Nama nije namjera da zaključamo naše građane da ne mogu da izađu iz Republike Srpske ili da ne mogu jednostavno da putuju, niti nam je namjera da spriječimo naše građane da mogu da koriste svoja vozila, vozačke dozvole, saobraćajne dozvole, registracije i da ne mogu da izađu iz Republike Srpske – objasnio je Lukač.

On je naveo da su zastupnici direktno izabrani od građana i trebalo bi da, prije svega, rade u njihovu korist.

– Posebna sjednica na kojoj opozicija nije htjela dati podršku vetu na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa koje je pokrenuo član Predsjedništva BiH, izgledala je kao pokušaj političkog razračunavanja sa Miloradom Dodikom. Ne znam da li su u tom trenutku oni uopće mislili o srpskom nacionalnom interesu ili o intresu građana koji su ih doveli u poslaničke klupe – rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, opozicija je podlegla pritisku stranaca i “političkog Sarajeva”, zanemarujući interese ovog entiteta i vjeruje da će ih narod za to kazniti na sljedećim izborima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo