Subota, 1 listopada, 2022

Milorad Dodik prijeti da će ubuduće blokirati sve projekte u Federaciji BiH

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je poručio da će on ubuduće glasati protiv svih razvojnih projekata u FBiH, te kako će to raditi i predstavnici RS-a u svim državnim institucijama.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon današnje sjednice kolektivnog šefa države u zgradi Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu “izjadao” se novinarima kako ostala dva člana ove državne institucije, Šefik Džaferović i Željko Komšić, ne žele da prihvate nijednu njegovu ideju.

– Za današnju sjednicu predložio sam da se dnevni red dopuni sa pet tačaka, ali nijedna nije prihvaćena, požalio se Dodik.

On je i pobrojao tih pet tačaka, a to su: smjena Šefika Džaferovića zbog navodnog lažnog predstavljanja, odnsono zbog nastupa na međunarodnim skupovima za koje nije dobio jednoglasnu podršku svih članova kolektivnog šefa države, zahtjev da se Christian Scmidt protjera iz BiH i da se potiv njega podnese krivična prijava zbog kršenja Ustava i zakona BiH, saglasnost na pristupanje BiH inicijativi Otvoreni Balkan, davanje za igradnju istočne gasovodne interkonekcije, te davanje saglasnosti za izgradnju aerodoma u Trebinju.

– Mislio sam da sam ponudio kvalitetne i logične argumente. Kada su odbili da ove razvojne projekte uvrste u dnevni red, pitao sam ih zašto to rade, a oni su samo prećutali. Zbog toga sam shvatio da su druga dva člana Predsjedništva patološki usmjereni prema RS i njenim interesima, kazao je Dodik.

Naglasio je kako će, zbog ovoga što se danas desilo, on ubuduće glasati protiv svih razvojnih projekata u FBiH, te kako će to raditi i predstavnici RS-a u svim državnim institucijama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo