Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Milorad Dodik: EU se nije snašla tokom pandemije! Nudim kolegama iz FBiH da im pomognem oko nabavke ruskih vakcina

Nemojte propustiti

Lider SNSD-a Milorad Dodik održao je danas konferenciju za novinare. Između ostalog, govorio je i o vakcinaciji u Bosni i Hercegovini protiv virusa korona.

Kazao je da se Eurospka unija nije snašla tokom pandemije, te da je potrebno da se direktnom nabavkom osiguraju vakcine.

“EU se nije snašla na početku ove pandemije, pa tako ni sada, kada je riječ o vakcinama“, smatra Dodik, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Najavio je i da u RS stiže oko 100.000 vakcina iz Rusije od različitih proizvođača, a na pitanje novinara zašto se ne nabavljaju vakcine za cijelu državu, Dodik je rekao:

“Nisam ja predstavnik svim građana BiH. Pristojno je pitanje, naravno. Ja nudim svojim kolegama iz FBiH da to zajedno uradimo i ono što mi možemo jeste da brže prođemo do ruskih vakcina i javno ih pozivam. Moram reći da sam i ranije to predlagao, pa su se oni oglušili i nisu rekli ni hoće ni neće. Ali, nikada me nisu više nazvali i rekli da vidimo šta je bilo. Pokušat ćemo”, rekao je Dodik.

Napomenuo je da nije protiv, mada ostaje “primarno srpski član Predsjedništva”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo