Subota, 27 studenoga, 2021

Milorad Dodik ide u Tursku da razgovara s Erdoganom

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Milorad Dodik se danas, kao i ostali članovi Predsjedništva BiH, susreo sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrielom Escobarom.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da sutra ide u Tursku kako bi razgovarao s predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom.

Dodik je izjavio da će s Erdoganom razgovarati o situaciji u BiH i da vjeruje da će on imati razumijevanja.

“Informacije koje je Erdogan do sada dobijao su bile jednostrane. Želim da mu objasnim da ga smatram velikim liderom, jedne velike nacije i smatram da je prirodno zainteresovan za podršku i pomoć Bošnjacima, ali sam isto uvjeren u nekoliko kontakata koje sam s njim imao da je čovjek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i da vidim prostor da možemo razgovarati na tu temu“, izjavio je Dodik.

Podsjetimo, Milorad Dodik se danas, kao i ostali članovi Predsjedništva BiH, susreo sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrielom Escobarom.

Na press konferenciji koja je uslijedila istakao je da je razgovor bio dobar i da je glavna poruka tog sastanka da svi procesi koji se vode moraju biti politički, bez “zveckanja oružjem” i da rat nije nikakva opcija za rješavanje političkih pitanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo