Utorak, 21 rujna, 2021

Milorad Dodik, ipak, dolazi na posao u Sarajevo, ali sa jasnom namjerom

Nemojte propustiti

– A ako sam ja tu, onda ja mogu da kažem da sam protiv, što ću i biti. Ne mogu biti protiv dnevnog reda i zapisnika, ali ću biti tu i neću glasati ni za te tačne dnevnog reda.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH će se ipak pojaviti na današnjoj sjednici ove institucije u Sarajevu, uprkos najavljenoj blokadi bh. institucija.

Potvrdio je to sinoć u razgovoru za RTRS.

“Ne moram da govorim koliko je lomljenjenje oko tog’. I prije ovoga – išao sam zbog RS. Ima 20 tački dnevnog reda. Ako ja ne dođem, oni mogu da otpočnu sjednicu i po pitanjima ekonomije, spoljne politike… Mogu da donesu odluku i ona je konačna. A ako sam ja tu, onda ja mogu da kažem da sam protiv, što ću i biti. Ne mogu biti protiv dnevnog reda i zapisnika, ali ću biti tu i neću glasati ni za te tačne dnevnog reda.

U svakom slučaju, bit ću protiv. Tad imam mogućnost da na sljedećoj sjednici, ponovo kada ta tačka dnevnog reda dođe, ja kažem da potežem vitalni nacionalni interes i ta tačka ide u Skupštinu Republike i tamo je potrebno koliko je potrebno glasova”, rekao je Dodik.

Pojasnio je i da, ako Zoran Tegeltija dva puta uzastupno ne zakaže sjednicu Vijeća ministara BiH, onda to mogu uraditi njegovi zamjenici.

“On treba da zakaže sjednicu, ali na njoj naši ljudi neće odlučivati ni o čemu. I to je to, nema odluka, nema efekta. Parlament je druga priča i oni mogu da se ne sastaju”, pojasnio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo