Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Milorad Dodik iz Beograda poručio Biseri Turković: “Koga ganjate i šta hoćete? Interpol je rekao da ikonu niko ne potražuje”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Interpol naveo da niko ne potražuje ikonu Svetog Nikole, kao što nije bila potraživana ni na dan dolaska ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Istočno Sarajevo.

– Prije tri dana, u BiH je boravio ukrajinski ambasador Vasilj Kirilič, koji je rekao da nemaju dokaze da je ikona ukrajinska i da nikada nije bila dio kulturnog naslijeđa, ali ih boli što je data Rusima. Imate situaciju da ministar inostranih poslova BiH (Bisera Turković) insistira na ovome, a u svakoj drugoj državi bi svi organi zaštitili ovu vrstu priče, pa i ako je greška, izvinili bi se drugoj državi – rekao je novinarima Dodik.

On je istaknuo da postoje ljudi u BiH, kao što je Turkovićeva, koji su sve uveli u pravosudni proces.

– Ako niko ikonu ne potražuje, zašto se provodi istraga i u čemu je greška? Šta je krivica, koga ganjate i šta hoćete? Interpol je rekao, a taj papir imamo, da ikona na dan dolaska Lavrova nije potraživana, kao što je ni sada niko ne traži – dodao je Dodik.

On je naveo da protiv njega u tužilaštvima ima više od 30 tužbi.

– Šta god progovorite, odmah neko iz Federacije BiH uputi tužbu. Neki dan sam dobio obavještenje da je prekinuta istraga koja se vodila, jer sam nekada u Gacku nešto rekao. Prijavu je tada podnio Transparency International, koji je međunaroda organizacija. Ko je ova organizacija da odlučuje o našim životima? Živimo, nažalost, u takvoj zemlji – rekao je Dodik.

Dodik je, također, rekao da svi oni koji su digli glas protiv Srba, Republike Srpske i Srbije u nekom ranijem vremenu, nakon pobjede predsjednika SAD-a Joea Bidena, pokušavaju da naprave istu priču i kao ranije da satanizuju i okrive Srbe.

Dodik je ukazao da je osnovni cilj politički udariti na Republiku Srpsku i pokušati dodatno centralizovati BiH.

– Naravno, to će vrlo teško ići i to moraju da znaju. Zapad će na kraju morati da poštuje određene procedure. Veoma je važno da mi u Republici Srpskoj budemo okupljeni i snažni i da nastavimo one poslove koje smo radili na očuvanju, prije svega dejtonskog Ustava, Aneksa četiri, i u tom pogledu ne može biti nikakvih problema – rekao je Dodik.

On je rekao da osjeća i zna da predstoji težak period, ali isto tako da ne misli da će to biti uspješno, jer u Republici Srpskoj postoji tvrdo i jasno opredjeljenje.

– Razgovaramo argumentima – vratimo se Dejtonskom sporazumu, to što ste nakaradno uradili, mora biti popravljeno, a ako hoćete da BiH funkcioniše, onda se i mi moramo pitati – rekao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo