Subota, 17 travnja, 2021

Milorad Dodik iznio šokantne tvrdnje: Jedan od zvaničnika iz EU me pitao možemo li se mi u BiH u miru razići

Nemojte propustiti

U svom jučerašnjem obraćanju Narodnoj skupštini Republike Srpske član Predsjendištva BiH Milorad Dodik kazao je kako je na jednom sastanku u Predsjedništvu BiH predstavnik “značajne grupe iz EU” kazao kako “sve strukture u EU su svjesne da BiH ne može uspostaviti funkcionalnost te upitao možete li se mirno razići u BiH?”.

Dodik je rekao kako ovaj dio sastanka nije sniman i nije ušao u zapisnik.

“Sve češće se susrećem sa ljudima iz političkog svijeta, državnicima, koji imaju uloge vezano za BiH i nedano mi je jedan od tih rekao sljedeće na sastanku Predsjedništva. Rekao je ‘molim vas isključite da se ovo ne snima i dase ovo na vodi u zapisnik”. Rekao je da sve strukture EU smatraju da je BiH nefunkcionalna i da se ne može uspostaviti funkcionalnost. ‘Došao sam u ime značajane grupe iz EU, poslali su me da pitam možete li se mirno razići u BiH?’.

Ne moram objašnjavati kakva je bila diskusija. Ovo je prvi put da mi se ovo desilo, da dođe i neko kaže da ovo ne ide. Mi predlažemo vratit se na izvorni Dejtonski mirovni sporazum, vratite nam ovlaštenja i ostajemo u BiH. U razmnom vremenu. Ne bude li ispoštovano, pokrenut ćemo mehanizme – pravo naroda na samopredeljenje koje nam je dato u aneksima i međunarodnim konvencijama koje su dio ustava”, rekao je Dodik.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo