Subota, 4 prosinca, 2021

Milorad Dodik je zabrinut: Šta su na “saslušanju” kod Amerikanaca kazali Lukač, Stevandić, Čubrilović…?

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović objavio je da su se Amerikanci sastali i sa državnim zastupnikom Nebojšom Stevandićem i predsjednikom NSRS-a Nedeljkom Čubrilovićem, koalicionim partnerima Dodika.

I dok član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik bljuje vatru na Sjedinjene Američke Države zato što je najveća svjetska sila stala iza suverenosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine, zamjenica ambasadora SAD-a u BiH Deborah Mennuti jučer je u Banjoj Luci imala (ne)očekivan susret sa ministrom unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Draganom Lukačem.

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u NSRS-u Igor Crnadak zbog toga je zatražio stenogram sa sjednice, ali još čeka odgovor iz Vlade RS-a.

– Nisam dobio ni stenogram ni odgovor na moj upit. Naravno da kao zastupnik imam pravo na to. Očekujem da se stenogram objavi, osim ako nekome nije u interesu da se sakrije šta je sve rečeno na sjednici Vlade RS-a. Ako se objavljuju stenogrami sa sjednica Predsjedništva BiH, Vijeća ministara, ako su sjednice skupština na svim nivoima u BiH javne, nema razloga da budemo uskraćeni za izvještaj s Vlade RS-a.

Imam nezvanične informacije da su pojedini ministri iskazali određena neslaganja s Dodikovom politikom i to je bio razlog zašto sam tražio stenogram – kaže Crnadak za Faktor.

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović objavio je da su se Amerikanci sastali i sa državnim zastupnikom Nebojšom Stevandićem i predsjednikom NSRS-a Nedeljkom Čubrilovićem, koalicionim partnerima Dodika. Šta je bila tema tog “američkog saslušanja”? Kakva su upozorenja dobili Dodikovi partneri i šta ih može čekati ako nastave zajedno s njim srljati?

– Ne znam šta je bio sadržaj sastanka, ali sama činjenica da su održani mnogo govori. Međutim, to što je Dodik agresivan prema SAD-u kao i sastanak njegovih partnera sa Amerikancima manje je važno od činjenice da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proveo jučerašnji dan u društvu sa ambasadorom SAD-a u Beogradu – ističe Crnadak, prenosi Faktor.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo