Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Milorad Dodik na pitanje hoće biti kandidat 2022. godine: “Umoran sam…”

Autor:N1

Nemojte propustiti

U ovom trenutku Dodik kaže da SNSD ima 32,4% podrške javnosti u RS, cilj je da ta podrška bude preko 40%.

Predsjedništvo SNSD-a u Banjaluci zaključilo je da je 2021.godina bila uspješna, ekonomski, bezbjednosno stabilna, ali da su godinu okarakterisali odnosi na nivou BiH.

“Uspješno završavamo 2021. i na ekonomskom i na svakom drugom planu. Sačuvali smo institucije”, kaže Dodik nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Istakao je kako “SNSD smatra da bez uvažavanja Ustava u cjelini BiH ne može da funkcioniše”.

“U januaru nastavljamo na realizaciji zaključaka NSRS, otpočeti Zakon o VSTS, te donijeti Zakon o prestanku raspolaganja državnom imovinom RS koji je ranije donio Pedi Ešdaun, te uraditi novi zakon o imovini, čime ćemo vratiti i urediti vlasništvo nad šumama”, rekao je Dodik.

Ponovio je da se SNSD “neće vratiti u institucije BiH dok ne bude isključen krivični zakon iz pravnog sistema (Inckove izmjene)”.

“Neka oni koji su to zabrljali, gledaju kako će to eliminisati”, zaključuje Dodik i dodaje: “Treba održati dijalog u BiH”.

Potrebnim smatra zadržati investicioni zamah u RS te apostrofira priču o novim autoputevima:

“SNSD pokreće inicijativu na autoputu, povezivanju Trebinja, ka Višegradu, te Sarajevu. Tri elektrane na gas, zajedno sa Gaspromom iz Rusije, tri nove bolnice”, dodao je.

SNSD će u januaru otpočeti pripremu svog Sabora koji će se održati krajem marta, početkom aprila.

“Učestvovaćemo u eventualnim izmjenama Izbornog zakona. Mi ćemo podržati da u Ustavu BiH ostane to da RS bira Srbina i riječ koja se dodaje i ostale. Tako treba uraditi i u FBiH. Ako hoće, ako neće, očigledno da će biti ugrožavanja samih izbora”, zaključuje Dodik.

U ovom trenutku Dodik kaže da SNSD ima 32,4% podrške javnosti u RS, cilj je da ta podrška bude preko 40%.

“Pobijedićemo 2022”, optimistično poručuje, a na pitanje da li je blizu da bude kandidat za Predsjednika RS ili Člana Predsjedništva BiH, dodaje: “Umoran sam”.

 

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo