Srijeda, 24 srpnja, 2024

Milorad Dodik na seoskom veselju zapjevao stihove četničke pjesme koja slavi ubijanje Hrvata

Preporučeno

Zanimljivo je napomenuti i to da je SNSD na svom službenom Twitter profilu, kao komentar uz objavljeni videosnimak napisao “ko pjeva zlo ne misli”.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponovo se jučer dohvatio mikrofona tokom posjete mjesnoj zajednici Bronzani Majdan pored Banje Luke.

Dodik je u široj javnosti već odavno poznat kao neko ko voli posjećivati seoska veselja i šatorske fešte, a nerijetko dohvati i mikrofon pa prisutne “počasti” ponekom numerom iz svog repertoara.

Obično se radi o turbofolk hitovima, kojima očigledno pokušava pokazati kako je “čovjek iz naroda”, no jučer je lider otišao korak dalje i zapjevao pjesmu “Kad se braća Srbi slože”, kojom se slavi zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata Mane Rokvić.
Iako je na stranici SNSD-a objavljen isječak videosnimka od 15 sekundi, u kojem se čuje kako Dodik pjeva samo stih koji glasi “Molimo se mili Bože, da se braća Srbi slože”, jasno je da se radi upravo o pretposljednjem stihu upravo ove pjesme.

Upravo se čita:  Hadžikadić: Neispunjena obećanja na štetu Bosne i Hercegovine

Potpuni tekst pjesme glasi:

“Od Grahova Šormaz zove, Parojčiće sokolove, i Čuliće i Ćoriće, biće boja kod Ljuboja

Rokvić Mane vita stasa, kršnu Liku zatalasa, od Udbine do Korane, preko Plavna do Vagana

Bogunović Brane bije, sve dušmanske divizije, otadžbinu Srba kuje, ustašama poručuje

Oj Ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka, široka je jedan metar, a duboka kilometar

Molimo se mili Bože, da se braća Srbi slože, od Velbužda do Krajine, Dušanove carevine”

Važno je naglasiti da je zloglasni četnički vojvoda Mane Rokvić, kome je ova pjesma posvećena, 1941. godine predvodio organizirani napad četnika na područje rimokatoličke župe Krnjeuše. Župa koja je imala oko 2.500 stanovnika je spaljena, a ubijeno je 240 ljudi, mahom Hrvata.

Upravo se čita:  Dodik priznao da sankcije djeluju: Ne možemo do novca kojeg RS ima u inostranstvu

Zanimljivo je napomenuti i to da je SNSD na svom službenom Twitter profilu, kao komentar uz objavljeni videosnimak napisao “ko pjeva zlo ne misli”.

Pored Dodika na snimku se vidi i šef banjalučkog ogranka SNSD-a i direktor UKC-a RS Vlado Đajić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas