Subota, 15 svibnja, 2021

Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj: U NSRS ćemo formirati tim za pregovore sa FBiH o budućnosti BiH

Nemojte propustiti

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da je odlučeno da u Narodnoj skupštini bude formiran pregovarački tim koji bi pozvao FBiH i druga dva naroda na razgovore o situaciji i budućnosti BiH.

– To je naš odgovor ovima iz FBiH koji stalno pozivaju na rat. Prije par sati nas je Izetbegović sve zajedno nazvao pogrdnim imenom. Ako žele da spriječe situaciju koja ide ka raspadu, ona treba da izbjegava takvu vrstu jezika.

– Mi nećemo ratovati, ne pripremamo se ni za kakav rat. Ono što Bakir, Komšič i Džaferović pričaju jeste retorika gubitnika. Dajte da razgovaramo o miru, Ustavu BiH, Dejtonu, bez stranaca, da se dogovorimo kako ovo da funkcioniše. Sada nam u kuloarima kažu da se raziđemo, ali na miran način, a ne ratom. RS se neće razići ratom – rekao je Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u RS.

Lider SNSD je rekao da je na Mrakovici razgovarano i o tome kako se kreće ekonomija Srpske i da su pokazatelji pozitivni.

Rekao je da će za 15 dana isti ljudi odlučiti kako će se kretati politika plata u RS i da će one da budu povećane. Dodik je rekao da će prosječna plata u RS biti 1.000 KM.

– Spekulacija je bila da ćemo mi danas pričati o funkcijama. Mi pričamo kako se kretati kroz pandemiju – rekao je Dodik i najavio dolazak novih doza ruske i kineske vakcine u Republiku Srpsku.

On je objavio da je današnji dan bio uspješan za Republiku Srpsku, jer se njenim obveznicama trgovalo na Londonskoj berzi.

– Srpska nema međunarodni kapacitet, ali ima sve prerogative države. Na Londskoj berzi se do prije sat vremana trgovalao obveznicama i prodate su u iznosu od 300 miliona evra. To je dobra vijest za sve nas u RS. To omogućava stabilnost fansijskog sistema – rekao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djed prevozio troje unuka i kilogram heroina: Tvrdi da su mu drogu podmetnuli u Posušju

U stražnjem dijelu automobila pronađeno je i oduzeto osam PVC paketića heroina ukupne težine 1048,2 grama. Vozač Hyundaija inicijala I....

Možda vas zanima i ovo