Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Milorad Dodik nakon što je jučer saslušan u Tužilaštvu BiH zbog ikone: Političko Sarajevo i mediji su odgovorni za navode da je ikona ukradena

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

Jučer je Milorad Dodik u svojstvu svjedoka saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi s aferom ikona koja je poprimila karakter međunarodnog diplomatskog skandala.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je kazao da su “političko Sarajevo i tamošnji mediji krivi za aferu ikona”.

Dodik je mišljenja da se radi o lažnim navodima da je on lično poklonio ukradenu ikonu iz Ukrajine ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Ponovio je kako ikonu nikada nije potraživala ni Ukrajina, niti Interpol. No, ipak, treba podsjetiti da je činjenica da je Ukrajina putem MVP i svoje ambasade u BiH i Hrvatskoj zatražila izuzimanje ikone i njeno vještačenje, prenosi Klix.ba.

“Svi problemi u vezi sa ikonom nisu utjecali na odnose Republike Srpske i Rusije”, dodao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Podsjetimo da je jučer Milorad Dodik u svojstvu svjedoka saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi s aferom ikona koja je poprimila karakter međunarodnog diplomatskog skandala.

Dodik je ranije dobio poziv kako bi tužiocima ispričao sve što zna o porijeklu ikone te njenom putu do njegovih ruku i danu kada ju je poklonio Sergeju Lavrovu.

Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo da postupajući tužilac u predmetu poznatom kao “Ikona” intenzivno poduzima aktivnosti na prikupljanju dokaza i saslušanju svjedoka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo