Utorak, 27 srpnja, 2021

Milorad Dodik nastavio po svom: Kaže da će zabraniti i SIPA-u na područje Republike Srpske

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je rekao da Republika Srpska neće dozvoliti da je degradira nikome, ni OHR-u, niti Ambasadi SAD u BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da postoji mogućnost da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici poništi ranije date saglasnosti za prenošenje nadležnosti na nivo BiH u vezi sa vojskom, indirektnim oporezivanjem i Visokim sudskim i tužilačkim savjetom.

Dodik kaže da bi skupština Republike Srpske mogla i da zabrani Agenciji za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH da ulazi na teritoriju RS bez saglasnosti republičkih organa.

On kaže da Republika Srpska, nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH, želi da ide svojim putem, koji će kreirati institucije i predstavnici srpskog naroda u BiH.

Dodik je za TV “N1” istakao da će se institucije Republike Srpske kretati u dejtonskim okvirima.

“Mi ostajemo da radimo u organima i institucijama BiH, ali tamo se neće odlučivati. Ustavni sud BiH je sve dosadašnje odluke donosio na štetu srpskog naroda i više puta kršio je Dejtonski sporazum”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH nastavlja da se bavi antisrpskom praksom OHR-a.

Dodik je rekao da Republika Srpska neće dozvoliti da je degradira nikome, ni OHR-u, niti Ambasadi SAD u BiH.

Našu slobodu, izjavio je on, niko nam neće uskratiti ni BiH, ni OHR, ni američka Ambasada.

Dodik je odbacio insinuacije da se Ruska Federacija miješa u unutrašnje stvari BiH i da protežira Republiku Srpsku u odnosu na druge dijelove BiH.

On je potvrdio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njega i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović pozvao na razgovor u Beograd.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo