Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Milorad Dodik o novom ultimatumu visokog predstavnika: “Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu”

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenim ratnim zločincima, Milorad Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući pismo koje je visoki predstavnik uputio NSRS-u, kazao je kako je Valentin Inzko pokazao “niske strasti i mržnju prema srpskom narodu kvalifikujući ga za zločine koji su samo njemu u glavi”.

Naveo je kako su “Srbi masovno stradali u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu, da su masovno ubijani u regiji kod Bihaća te da je samo u Brodu na Drini kod Višegrada ubijeno 6.000 Srba”.

“Takvu jedno bezočnu laž može izreći samo čovjek niskih strasti kao Inzko, koji je zaradio ozbiljan novac. Republika Srpska je pravila ozbiljan otklon od međunarodne zajednice i savršeno znaju da mi nećemo prhvatiti nikakvo nametanje odluka”, kazao je Dodik.

Istaknuo je kako je u Sarajevu “jedna škola, kao i drugi objekti, nosi ime muslimana koji su osuđeni za zločine u Drugom svjetskom ratu” te da bi, u slučaju da je Inzko naredio njihovo mijenjanje, njegovo pismo imalo drugačiju dimenziju.

“Razgovarat ćemo o toj temi, a on se diskvalifikovao”, kazao je Dodik.

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenim ratnim zločincima, Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

“Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu”, rekao je Dodik.

Na komentare političkih oponenata da mu se bliži kraj, kazao je kako to govore oni koji su svoj poraz pokušali predstaviti kao pobjedu. Na kraju je ponovio koliko načelničkih pozicija je SNSD osvojio na proteklim lokalnim izborima te istaknuo da su osvojili šest posto više glasova nego na ranijim izborima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo