Petak, 26 veljače, 2021

Milorad Dodik o novom ultimatumu visokog predstavnika: “Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu”

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenim ratnim zločincima, Milorad Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući pismo koje je visoki predstavnik uputio NSRS-u, kazao je kako je Valentin Inzko pokazao “niske strasti i mržnju prema srpskom narodu kvalifikujući ga za zločine koji su samo njemu u glavi”.

Naveo je kako su “Srbi masovno stradali u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu, da su masovno ubijani u regiji kod Bihaća te da je samo u Brodu na Drini kod Višegrada ubijeno 6.000 Srba”.

“Takvu jedno bezočnu laž može izreći samo čovjek niskih strasti kao Inzko, koji je zaradio ozbiljan novac. Republika Srpska je pravila ozbiljan otklon od međunarodne zajednice i savršeno znaju da mi nećemo prhvatiti nikakvo nametanje odluka”, kazao je Dodik.

Istaknuo je kako je u Sarajevu “jedna škola, kao i drugi objekti, nosi ime muslimana koji su osuđeni za zločine u Drugom svjetskom ratu” te da bi, u slučaju da je Inzko naredio njihovo mijenjanje, njegovo pismo imalo drugačiju dimenziju.

“Razgovarat ćemo o toj temi, a on se diskvalifikovao”, kazao je Dodik.

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenim ratnim zločincima, Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

“Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu”, rekao je Dodik.

Na komentare političkih oponenata da mu se bliži kraj, kazao je kako to govore oni koji su svoj poraz pokušali predstaviti kao pobjedu. Na kraju je ponovio koliko načelničkih pozicija je SNSD osvojio na proteklim lokalnim izborima te istaknuo da su osvojili šest posto više glasova nego na ranijim izborima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo