Subota, 22 siječnja, 2022

Milorad Dodik o uslovima za ‘povratak’: Nećemo novi zakon, poništiti Inzkov

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Milorad Dodik traži povlačenje Inckove odluke i vlasništvo nad šumama i poljoprivrednim zemljištem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su uslovi za povratak predstavnika iz Republike Srpske u državne institucije BiH – povlačenje iz pravnog prometa odluke o izmjenama Krivičnog zakona koju je donio Valentin Inzko i da šume i poljoprivredno zemljište neprikosnoveno budu utvrđeni kao vlasništvo Republike Srpske, kao što je bilo i ranije.

– Ako hoće to da realizuju, mi smo dan nakon toga u parlamentu. Sve ostalo ne dolazi u obzir – poručio je Dodik.

On je pojasnio da prvo mora da se iz pravnog života eliminiše ta priča o zakonu i brljotina koju je napravio Valentin Inzko.

– Mi nećemo donositi novi zakon, a ovaj mora nestati. Christian Schmidt nešto pokušava da predloži da se mi vratimo u parlament, pa da donesemo zakon i onda će ovaj nestati. Nije to suština, suština je daleko veća. Nijedan visoki predstavnik, prema Ustavu, nema pravo predlagača zakona, a posebno ne da nameće zakon, a oni su činili i jedno i drugo. To ne može – naglasio je Dodik za Televiziju “Happy”.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo