Subota, 15 svibnja, 2021

Milorad Dodik obećava Bošnjacima pa provocira: Čuo sam da dolaze Bošnjački lideri, pa su onda otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je nakon sastanka u Srebrenici poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za političko Sarajevo,a oni ne vode brigu o njima.

Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi, kazao je Dodik nakon današnjeg sastanka u Srebrenici

U Srebrenici je završen sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem koji je poručio da će u nedjelju biti ispravljena “nepravda koja im je nanijeta”.

-Mirni izbori i bez prevara. Ovi izbori će pokazati da postoje i oni Bošnjaci koji će izaći na izbore jer misle svojom glavom,a ne voljom dijela bosnjačkih političara, poručio je Grujičić.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

-Najgore moguće rješenje je bojkot izbora jer to za posljedicu ima internacionalizaciju Srebrenice, a to nije u interesu nikome, naglasio je Špirić i pozvao da na izbore izađu i Srbi i Bošnjaci.

Milorad Dodik je nakon sastanka poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za političko Sarajevo,a oni ne vode brigu o njima.

-Želim da kažem da smo osporavali rad CIK-a, ali smo ipak pristali i izlazili na izbore. Ovo o poništavanju izbora je politička odluka. Rješavamo pitanja zapošljavanja u Srebrenici, prije svega u banju Guber. Moramo popraviti infrastrukturu. Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi, kazao je Dodik i nastavio.

-Čuo sam da dolaze Bošnjački lideri, pa su onda otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu. Gdje je novac za Srebrenicu o kome se govori. Ja to ne znam. Ko njime upravlja, ja ne znam, kazao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo