Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Milorad Dodik oštro reagovao nakon izjava Mirka Šarovića: “Ne želimo da budemo podanici “

Nemojte propustiti

“Mi ne idemo u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sjedimo nego da ostvarimo prava srpskog naroda”, kazao je, između ostalog, Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je za Glas Srpske da izborna volja srpskog naroda u BiH mora da bude ispoštovana.

Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarvića koji je rekao da treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine, Dodik je naveo da “BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje Šarović”.

“Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda neka to učine. Ne želimo da budemo podanici i tu su naši stavovi jasni. Mi ne idemo u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sjedimo nego da ostvarimo prava srpskog naroda. Očito je da po stavovima koje iznosi Mirko Šarović i njemu slični, BiH nije ništa drugo do prevara. Ne želimo da budemo podanici niti da se ponašamo kao podanici. Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, srećno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, Šarović je na N1 televiziji kazao da “ukoliko se nastavi sa blokadom onda treba iskoristiti sve metode pa i promjenu parlamentarne većine, i da je spreman na tako nešto, a ne traži ništa zauzvrat”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo