Petak, 25 lipnja, 2021

Milorad Dodik otkrio karte: Evo koliko pozicija želi u Vijeću ministara BiH

Nemojte propustiti

Milorad Dodik tvrdi da je posrijedi “očigledna opstrukcija formiranja Vijeća ministara BiH”. Otkrio je koliko ministarskih mjesta želi u Vijeću ministara BiH

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbima pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i tri ministarska mjesta te da će s tim stavom nastupati i na narednom sastanku sa liderima SDA i HDZ-a.

Istakao je da je takva situacija bila i u prošlom mandatu i da ne odustaju od tog stava koji će zagovarati i u srijedu, na “završnim” razgovorima predstavnika njegove stranke sa SDA i HDZ-om o mogućem formiranju Vijeća ministara.

– Mene što se tiče, ne vjerujem u dobre namjere Bošnjaka da žele da završe tu priču oko formiranja Vijeća ministara. Razgovarali smo šta raditi u uslovima, ukoliko do toga ne dođe što je moguće prije, rekao je Dodik u pauzi sastanka stranačke koordinacije SNSD-a, javlja Fena.

Podsjetio je da je EU tražila da se formiraju vlasti i na nivou BiH i u Federaciji BiH, kao uslov da bi se dalo mišljenje BiH za kandidatski status za EU.

Tvrdi da će to biti teško, jer je na sceni “očigledna opstrukcija formiranja Vijeća ministara BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo