Utorak, 3 kolovoza, 2021

Milorad Dodik: Ovo je najteži trenutak za Republiku Srpsku od Dejtona, pozivam Bakira da razgovaramo ako hoće

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH je naglasio da će SNSD u narednih 10 dana održati opštinske i gradske odbore kako bi se informisali o svemu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon današnje sjedncie Izvršnog komiteta stranke koju vodi rekao da je ovo jedan od najtežih trenutaka za Republiku Srpsku nakon Dejtonskog sporazuma, te dodao da RS neće dozvoliti razgradnju.

– Izvršni komitet SNSD-a ostaje snažno pri podršci odlukama NSRS. Smatramo da je neophodno da se dođe do poštovanja Ustava u BiH, te da se radi na održavanju sastanaka sa svim političkim partijama. Za to je zadužena popredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, da izvrši kordinaciju sa političkim partijama u RS i to preko vikenda, a Nikola Špirić i Radmanović imaju taj isti zadatak sa partijama u Federaciji BiH – naveo je on na konferenciji za novinare.

Nagalsio je da će SNSD u narednih 10 dana održati opštinske i gradske odbore kako bi se informisali o svemu.

– Zadužili smo Radovana Viškovića da finalizira dogovore sa Mićom Mićićem – dodao je Dodik.

Istakao je da treba očuvati jedinstvo.

Dodik je pozvao predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na razgovore.

– Pozivam Bakira da razgovaramo o ovoj situaciji, ako hoće. Nemoguće je okretati glavu od jednog naroda i republike, bilo bi dobro da se razgovor obavi što je prije moguće. Nisam optimista što se tiče rezultata, ali moramo razgovarati – kazao je, između ostalog, Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo